top of page
  • Uitvaart Parel Fabienne

11 december Wereldlichtjesdag … de dag om elke dierbare te herdenken

Waaruit Lichtjesdag gegroeid is

Kent u Lichtjesdag? Het is een dag met een heel bijzondere betekenis! Lichtjesdag valt elk jaar op de tweede zondag van december en is in het leven geroepen om elk kind te gedenken dat er niet meer is. Op de hele wereld gedenken mensen dan heel specifiek een kind waarvan ze hebben moeten afscheid nemen. Ongeacht hoe oud het was en wat de omstandigheden van het afscheid waren. Ze komen bij elkaar, praten, zingen en vertellen … en branden ook een kaarsje of een lichtje om het kind samen te herdenken.


praten over de dood

“Wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt”

Gaandeweg is dat fijn gebaar uitgebreid naar alle overledenen. Mensen nemen die dag nu te baat om elke dierbare die ze missen te gedenken: niet alleen een kind, maar ook een buur, een opa, een vriend, een partner, een moeder of vader … In de laatste weken van het jaar die alsmaar donkerder worden, doet het deugd om een lichtje te ontbranden voor elke persoon die je nog steeds een warm gevoel geeft.


Uitvaart Parel Fabienne biedt houten hartjes aan voorzien van een mooie boodschap. Zoals deze die u hierboven leest, of nog: “Alle dagen in mijn gedachten. Elk moment in mijn hart.” U kan ze gebruiken om uw interieur of de kerstboom te versieren.


Een persoonlijke boodschap uit het hart

Verkiest u om zelf iets te schrijven voor een overledene? Dan kan u bij Uitvaart Parel Fabienne ook blanco hartjes en sterretjes verkrijgen. Het zijn fijne houten figuurtjes die kinderen naar believen kunnen inkleuren of versieren. Maar ook volwassenen kunnen de dierbare die zoveel betekend heeft, bij het afscheid een persoonlijke boodschap meegeven. Het biedt troost om de kist of urne van de overledene te tooien met lieve en oprechte afscheidswoorden.Bent u geïnteresseerd in onze hartjes en sterretjes om uw dierbare te herdenken? Neem dan gerust contact met ons op.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page